Εύη Νάκου

Φλαουτίστα, sound artist και επιμελήτρια διακαλλιτεχνικών εργαστηρίων, η εύη νάκου είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου Breakfast Club quartet και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Electronique. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, ομάδων, συνόλων μουσικής και έχει εμφανιστεί σε χώρους παραστατικών τεχνών όπως το Barbican Centre και Wigmore Hall, στο Λονδίνο, το ΚΠΙΣΝ, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Electric Lights festival, στην Αθήνα, μεταξύ άλλων.

Ως μουσικός και επιμελήτρια εργαστηρίων και προγραμμάτων έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Barbican Centre, η BBC Symphony Orchestra, η New York Philharmonic, η London Symphony Orchestra, το Culture Mile, τους Drum Works, το PAN Intercultural Arts for victims of human trafficking, το Paxos International Music Festival, το Edward Said Conservatory, το Beit al Musica, το Melissa Network for Migrant Women και το Women for Refugee Women, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως καθηγήτρια και μέντορας, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, εργάστηκε από το 2013 έως το 2017 στο Guildhall School of Music and Drama του City University του Λονδίνου. 

Το 2016, ανέλαβε Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου σχεδίασε, και συνεπιμελήθηκε με καλλιτέχνες από την Αθήνα και το εξωτερικό ένα ευρύ φάσμα διακαλλιτεχνικών εργαστηρίων στην κοινότητα. Το 2019, το διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας “Co-OPERAtive: an intercultural and collaborative hub for young people” κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό 2019 Fedora Prize for Education. 

Από τον Οκτώβριο του 2019, η εύη νάκου είναι σύμβουλος Καλλιτεχνικής Έρευνας και Ανάπτυξης Κοινού στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.