Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ (Βασική Δράση 1): «Ιχνηλατώντας το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο: Η Αξιοποίηση Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων, στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάστασης της Εκπαίδευσης»

Κωδικός Αριθμός: 2017-1-CY01-KA101-026627, Βόλος, 2018 .Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας- Αμμοχώστου, Πρόγραμμα Erasmus+ 

06/2018

Το Εργαστήριο Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης συμμετείχε στη διεθνή κίνηση Cultureshutdown με την ανάρτησηη της συνημμένης εικόνας στις 4 Μαρτίου, Ημέρα Αλληλεγγύης Μουσείων – Museum Solidarity. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: Cultureshutdown.net

Για τη διεθνή συμμετοχή δείτε την Solidarity Gallery, και ειδικότερα για τη συμμετοχή του Εργαστηρίου την σελίδα 5.

Συνημμένο ΑρχείοΜέγεθος
Cultureshutdown ME&R Laboratory.pdf134 KB

03/2013

Η εκδήλωση,  Αρχαία ζωγραφική και οι επιτύμβιες στήλες Δημητριάδος – Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Περιελάμβανε ομιλίες της αρχαιολόγου Ανθής Μπάτζιου-Ευσταθίου και του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη. Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, στις 10 Μαΐου 2005.

05/2005

Η εκδήλωση Η υλική υπόσταση του βιβλίου ως έργου τέχνης, περιελάμβανε ομιλία και προβολή του βίντεο Αναγνώσεις του ζωγράφου Κύριλλου Σαρρή. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών» του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, στις 19 Απριλίου 2005.

04/2005

Το Εργαστήριο Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης συμμετείχε στην Περιοδική Έκθεση «Μιλήστε μας για το Μουσείο», με την οποία η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013.

05/2013

Ταξιδεύοντας στον Χρόνο μέσα από την Τέχνη

Τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, και Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, σε συνεργασία με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου παρουσιάζουν την Έκθεση “Ταξιδεύοντας στον Χρόνο μέσα από την Τέχνη” στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Η Έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών που συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι που οργάνωσε και επιμελήθηκε η εικαστικός Χριστίνα Νάκου κατά τα έτη 2010 και 2011 με θέμα Διαδρομή μέσα στον κόσμο της Τέχνης και της Ιστορίας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 11.2.2012 έως και τις 10.3.2012.

02/2012

Η έκθεση με πόστερ, Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσεία, οργανώθηκε ως παράλληλη εκδήλωση του Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσεία και Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο, στις 9-11 Νοεμβρίου 2007.

11/2007

Η έκθεση, Εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση μουσείων, οργανώθηκε ως παράλληλη εκδήλωση του Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσεία και Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 11 Νοεμβρίου 2007.

11/2007

Συμμετοχή στη διοργάνωση της Έκθεσης του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, Είκοσι Χρόνια Εργαστήρι, και κεντρική ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στις 11 Νοεμβρίου 2006.

11/2006

Οργάνωση έκθεσης του ζωγράφου Παύλου Νικολακόπουλου, σε χώρο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, Transitional Spaces, Transitional Processes and Research, της Επιστημονικής Οργάνωσης ‘ESREA – Life history and Biography Network’, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου, στον Βόλο, στις 2-5 Μαρτίου 2006.

03/2006